informatie over klikgebit of implantalogie

Pijn en ongemakken

Sommige patiënten zullen de ingreep weliswaar als belastend ervaren, maar er treden weinig echte problemen op. De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en is dus pijnloos. De ingreep duurt, afhankelijk van het aantal te plaatsen implantaten en eventuele extra werkzaamheden, tussen de 1 (voor 2 implantaten) en ruim 2 uur (voor 4 implantaten + botopbouw).

Na de ingreep kan het tandvlees wat gevoelig zijn. Ook een zwelling van het tandvlees is niet ongebruikelijk. Vaak volstaat 1 pijnstiller vóórdat de verdoving is uitgewerkt. Daarnaast kan het zo zijn dat er een kleine nabloeding ontstaat. In dat geval neemt u een een gaasje en klemt u dat 30 minuten op de wond. Doorgaans kunt u de dag na de operatie weer normaal functioneren. Wel is het verstandig om uw dieet de eerste dagen na de operatie aan te passen. De implantoloog kan u hierover meer vertellen.

Maar implanteren is een operatieve ingreep en ieder mens is uniek en reageert daarom anders op de behandeling. Mocht u andere klachten hebben of houden de klachten langer aan dan kunt u dag en nacht contact met ons opnemen. Tijdens openingsuren kunt u met een van onze vestigingen bellen en buiten kantooruren kunt u het NKOI bereiken op het nummer 0900 2356564.