Remco olde Heuvel

Uw glimlach
is ons visitekaartje

MAAK EEN AFSPRAAK
alle zorg voor uw gebitsprothese onder één dak

Alle zorg onder één dak

Wij zijn al jaren het vertrouwde adres voor uw gebitsprothese en implantaten in Heerenveen, Drachten en omgeving. Bij ons vindt u alle zorg voor uw gebitsprothese onder één dak. Wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten en vervaardigen van uitneembare gebitsprotheses. Hierbij kunt u denken aan een volledige gebitsprothese, een prothese op implantaten (‘klikgebit’) of een gedeeltelijke gebitsprothese.

In onze praktijken in Heerenveen en Drachten hebben wij een jong, enthousiast en vakkundig team werken, dat u graag van dienst wil zijn. Wij zijn een erkend specialist en declareren rechtstreeks naar de meeste zorgverzekeraars.

Stappenplan volledige gebitsprothese

Bij Tandprothetische Praktijk van den Berg zorgen we ervoor dat u zich altijd op uw gemak voelt. Ons vakkundig en ervaren team neemt de tijd om onze werkwijze uit te leggen en uw vragen te beantwoorden. Wij geven advies over het type prothese en voorzien u van een op maat gemaakt behandeltraject.

NEEM CONTACT OP
01
Intake en eerste afdruk
02
Definitieve afdruk
03
Beetbepaling
04
Passen in was
05
Afleveren prothese
06
Nacontrole

Stap 1: Intake en eerste afdruk

Tijdens de eerste afspraak zullen uw wensen worden besproken en wordt er gekeken naar de huidige mondsituatie. Omdat het functioneren van een gebitsprothese nauw met de gezondheid kan samenhangen, worden er ook een aantal vragen over uw gezondheid gesteld.
Vervolgens wordt er een eerste afdruk van uw boven- en onderkaak genomen.

Stap 1 Intake en eerste afdruk

Stap 2: Definitieve afdruk

Tijdens deze afspraak worden er nieuwe afdrukken genomen, maar nu met op maat gemaakte lepels die precies de vorm van uw kaak hebben. Dit is van belang voor een nauwkeurige pasvorm van uw gebitsprothese.

Stap 2: Definitieve afdruk

Stap 3: Beetbepaling

Tijdens deze afspraak wordt met behulp van beetplaten uw beethoogte vastgesteld. Dit is van belang om de juiste stand van de boven- en onderkaak ten opzichte van elkaar te bepalen. Hiermee kan precies worden gekeken hoeveel ruimte er in de mond is voor het plaatsen van de tanden en kiezen. Ook zullen we samen met u de juiste kleur en vorm van de tanden bepalen.

Stap 3: Beetbepaling

Stap 4: Passen in was

Tijdens deze afspraak wordt de gemaakte proefprothese door u gepast. Aan de hand van deze prothese kunnen wij samen gaan kijken wat u er van vindt, bijvoorbeeld qua kleur, vorm of stand van de tanden. Als u nog niet helemaal tevreden bent over de prothese kan deze nog worden aangepast. Ons advies is om tijdens deze afspraak iemand mee te nemen die samen met u kan kijken naar de proefprothese.

Stap 4: Passen in was

Stap 5: Afleveren prothese

Tijdens de laatste afspraak wordt de nieuwe gebitsprothese geplaatst en ontvangt u instructies over het gebruik van de prothese.

Stap 5: Afleveren prothese

Stap 6: Nacontrole

Bij de nacontrole worden uw ervaringen met betrekking tot het dragen van de nieuwe gebitsprothese besproken en eventuele pijnklachten verholpen. Hierna wordt u jaarlijks uitgenodigd voor controle, waarbij wordt gekeken naar de gebitsprothese en uw mondgezondheid. Overigens is het van belang, dat u te allen tijde bij pijnklachten aan uw gebitsprothese contact opneemt met de praktijk.

Stap 6: Nacontrole

Tijdens de eerste afspraak zullen uw wensen worden besproken en wordt er gekeken naar de huidige mondsituatie. Omdat het functioneren van een gebitsprothese nauw met de gezondheid kan samenhangen, worden er ook een aantal vragen over uw gezondheid gesteld.

Vervolgens wordt er een eerste afdruk van uw boven- en onderkaak genomen. Stap 1 Intake en eerste afdruk

Tijdens deze afspraak worden er nieuwe afdrukken genomen, maar nu met op maat gemaakte lepels die precies de vorm van uw kaak hebben. Dit is van belang voor een nauwkeurige pasvorm van uw gebitsprothese. Stap 2: Definitieve afdruk

Tijdens deze afspraak wordt met behulp van beetplaten uw beethoogte vastgesteld. Dit is van belang om de juiste stand van de boven- en onderkaak ten opzichte van elkaar te bepalen. Hiermee kan precies worden gekeken hoeveel ruimte er in de mond is voor het plaatsen van de tanden en kiezen. Ook zullen we samen met u de juiste kleur en vorm van de tanden bepalen. Stap 3: Beetbepaling

Tijdens deze afspraak wordt de gemaakte proefprothese door u gepast. Aan de hand van deze prothese kunnen wij samen gaan kijken wat u er van vindt, bijvoorbeeld qua kleur, vorm of stand van de tanden. Als u nog niet helemaal tevreden bent over de prothese kan deze nog worden aangepast. Ons advies is om tijdens deze afspraak iemand mee te nemen die samen met u kan kijken naar de proefprothese. Stap 4: Passen in was

Tijdens de laatste afspraak wordt de nieuwe gebitsprothese geplaatst en ontvangt u instructies over het gebruik van de prothese. Stap 5: Afleveren prothese

Bij de nacontrole worden uw ervaringen met betrekking tot het dragen van de nieuwe gebitsprothese besproken en eventuele pijnklachten verholpen. Hierna wordt u jaarlijks uitgenodigd voor controle, waarbij wordt gekeken naar de gebitsprothese en uw mondgezondheid. Overigens is het van belang, dat u te allen tijde bij pijnklachten aan uw gebitsprothese contact opneemt met de praktijk. Stap 6: Nacontrole

Adviesgesprek

Heeft u problemen met uw huidige gebitsprothese of wilt u een nieuwe gebitsprothese? Dan kunt u bij ons altijd vrijblijvend en gratis een adviesgesprek aanvragen.

Bij Tandprothetische Praktijk van den Berg zorgen wij ervoor dat u zich altijd op uw gemak voelt. Ons vakkundig en ervaren team neemt de tijd om onze werkwijze uit te leggen en uw vragen te beantwoorden. Wij geven advies over het type prothese en voorzien u van een op maat gemaakt behandeltraject.

Contactgegevens

Onze cliënten aan het woord

Neem de eerste stap naar een prachtig eindresultaat

MAAK EEN AFSPRAAK