Remco old Heuvel eigenaar TPP van den Berg

Onze
behandelingen

Illustratie Volledige gebitsprothese

Volledige gebitsprothese

Kunstgebit

Als gevolg van het voortschrijdende slinken van de beide kaakhelften kan zowel het boven- als ondergebit op den duur los gaan zitten. Dit gaat vaak gepaard met functionele klachten zoals pijn in de mond, slecht kunnen kauwen, spraakproblemen en zelfs problemen met de spijsvertering.

Bij een nog goed functionerende gebitsprothese kan de tandprotheticus er dan voor kiezen om de prothese op te vullen (rebasen). Indien dit niet meer mogelijk of wenselijk is, zal er een nieuwe gebitsprothese aangemeten worden volgens het stappenplan.

Illustratie Gebitsprothese op implantaten

Gebitsprothese op implantaten

Klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit dat op een eenvoudige wijze 'vastgeklikt' wordt op implantaten, ook wel 'kunstwortels' genoemd. Het voordeel hiervan is dat het gebit grotendeels door de implantaten wordt gedragen en niet meer door de kaak. Voor het houvast van de prothese volstaat het om 2 tot 6 implantaten te plaatsen. Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving geplaatst en biedt na een periode van vastgroei houvast aan de uiteindelijke gebitsprothese.

Na het beoordelen van uw kaak en het bespreken van uw wensen wordt u behandeld door de implantoloog die geregeld in onze praktijk aanwezig is.

Illustratie Immediaatprothese

Immediaatprothese

Noodprothese

Om allerlei redenen kunt u uw laatste tanden en kiezen verliezen (tandbederf, trauma). Voordat de tandarts/kaakchirurg uw laatste tanden trekt, worden door de tandprotheticus afdrukken van uw kaken gemaakt. Deze afdruk dient als basis voor het vervaardigen van het kunstgebit. De gebitsprothese wordt onmiddellijk na het trekken van uw laatste tanden en kiezen in de mond geplaatst. De prothese werkt als een soort verband op de wonden.

Na één maand wordt u terugverwacht voor het aanpassen van de prothese met een softliner (zachte laag), omdat uw kaak slinkt.

Drie maanden na het plaatsen zal de gebitsprothese opgevuld worden, waardoor de prothese beter aansluit op uw kaak.

Zes maanden na het plaatsen van uw noodprothese plannen we uw afspraak voor het aanmeten van uw definitieve gebitsprothese.

Illustratie Partiële prothese

Partiële prothese

Gedeeltelijke prothese

Indien u één of meerdere eigen gebitselementen mist, kan een uitneembare gedeeltelijke prothese dit gat opvullen.

Er zijn twee soorten partiële protheses:

  • een frameprothese
  • een plaatprothese

In overleg met de tandprotheticus wordt gekeken welke soort prothese het beste bij uw bestaande gebit past.

Illustratie Reparatie

Reparatie

Mocht het gebeuren dat uw gebitsprothese breekt of stuk gaat, dan is dit natuurlijk erg vervelend.

Neemt u dan contact op met één van onze praktijken, wij zorgen ervoor dat u spoedig geholpen wordt.

Illustratie Rebasing

Rebasing

Opvullen

Op de plekken waar uw gebitsprothese zit, maakt u minder tot geen kaakbot aan. Daardoor slinkt het kaakbot en gaat uw prothese loszitten.

Dit is in de meeste gevallen eenvoudig op te lossen door de gebitsprothese passend te maken (rebasing).

Vergoedingen

Wij hebben contracten met de meeste zorgverzekeraars binnen Nederland. De volledige prothese zit voor 75% in het basispakket. Dit houdt in dat u, indien u geen extra tandverzekering heeft, 25% zelf moet betalen. Houdt u hierbij ook rekening met uw wettelijke eigen risico.

Een gebitsprothese op implantaten dient door ons te worden aangevraagd bij uw zorgverzekeraar. Indien akkoord wordt deze ook grotendeels uit uw basisverzekering vergoed.

Reparatie of aanpassingen aan uw prothese worden 90% vergoed vanuit uw basisverzekering.
Partiële- en frameprothese worden alleen vergoed vanuit uw eventuele tandverzekering.
Bij vragen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Stel een vraag

Neem de eerste stap naar een prachtig eindresultaat

MAAK EEN AFSPRAAK